Hoofddorp - Alicante
+31 23 8 200 505
info@grupo-alegria.nl

Emigreren naar Spanje met de Spanje aankoopmakelaar

Zorgeloos kopen in Spanje

Emigreren naar Spanje met de Spanje aankoopmakelaar

 

 

Emigreren naar Spanje

Vestiging in Spanje gaat gepaard met het regelen van een aantal zaken. Hieronder ziet u verschillende stappen die u moet doorlopen.

 

 1. Aanvragen Spaans BSN nummer

Om in Spanje te kunnen handelen, heeft u een NIE (Número de Identificación para Extranjeros) nodig. Dit sociaal fiscaal nummer is verplicht als je langer dan 3 maanden wil verblijven in Spanje. Ook heeft u het nodig bij de aankoop van een huis of het openen van een bankrekening. Alegria helpt u bij de aanvraag.

 

 1. Aankopen van een woning

In het Alegria Vastgoed Aankoop Stappenplan kunt u lezen wat het inhoudt om een huis te kopen in Spanje. Natuurlijk kunt u daarvoor ook terecht bij ons.

 

 1. Inschrijving in het Spaanse Gemeentelijke Inschrijvingsregister

Als u eenmaal woont in Spanje moet u zich inschrijven in het Inschrijvingsregister van de gemeente waar u gevestigd bent. U heeft in ieder geval een geldig identiteitsbewijs en een NIE nodig. Als u eenmaal ingeschreven staat heeft u als bewoner van de gemeente verschillende rechten. U mag bijvoorbeeld meedoen aan de gemeentelijke verkiezingen, heeft recht om gebruik te maken van scholen, bibliotheken, gezondheidszorg en deelname aan cursussen en u heeft toegang tot andere voorzieningen.

 

 1. Uitschrijven Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) Nederland

Ook dient u zich uit te schrijven in de gemeente waar u voorheen woonde in Nederland. In de GBA worden u persoonsgegevens bijgehouden. Onder andere de Belastingdienst en het UWV maken hier gebruik van. Als u zich uitschrijft, geeft u uw nieuwe adres in Spanje op. U hebt dan geen recht meer op Nederlandse voorzieningen zoals bijstand, huursubsidie of studiefinanciering.

 

 1. Aanvragen registratiecertificaat

Verblijft u permanent dan bent u verplicht een registratiecertificaat (voor EU burgers) of residentiekaart voor familieleden aan te vragen (Certificado de registro como residente comunitario). Dit doet u bij de “Oficina de Extranjeros”of de “Comisaria de Policia” in de provincie waar u verblijft. Over de benodigde documentatie kunnen wij u informeren.

 

 1. Vestiging familieleden

Ook uw familieleden mogen zich vestigen in Spanje. Afhankelijk van hun afkomst (wel of niet communautair) en status (bijvoorbeeld kinderen van gescheiden ouders) zijn hiervoor verschillende regels. Soms moet een verblijfs- en/of werkvergunning aangevraagd worden. Alegria kan u hierover informeren.

 

 1. Identificatieplicht

Ook in Spanje geldt een identificatieplicht. U dient dus altijd in het bezit te zijn van een geldige ID kaart of een paspoort. Ook dient u in sommige gevallen uw registratiecertificaat te kunnen overleggen.

 

 1. Verhuizen van uw inboedel

U mag uw persoonlijke bezittingen in Spanje invoeren zonder dat u daar belastingen over betaalt. Neemt u een auto voor particulier gebruik mee dan kunt u deze kosteloos importeren. Wel moet u binnen 3 maanden een Spaans kentekenbewijs aanvragen. Bij sommige goederen (zoals bijvoorbeeld motorvoertuigen en pleziervaartuigen) zijn er restricties. Ook het meenemen van huisdieren is aan regels gebonden. Laat u door ons informeren.

 

 1. Werken in Spanje of starten van een eigen bedrijf

Werken in Spanje is heel anders als in Nederland. De bedrijfscultuur en de manier van samenwerken met collegae, leidinggevenden of eigenaren wijken af van wat u gewend bent. Ook zijn de arbeidswetgeving , de hoogte van de salarissen en de sociale voorzieningen anders dan bij ons. De partners van Alegria hebben hier veel ervaring mee en kunnen u er alles over vertellen. Dat geldt ook voor het starten van een eigen bedrijf. Afhankelijk van uw plannen kunnen wij u adviseren of in contact brengen met specialisten.

 

 1. Aanvragen voorzieningen

Het aanvragen van elektriciteit, gas water, telefoon en internet kan in Spanje omslachtig zijn. Afhankelijk of het om een nieuwe of bestaande woning gaat dient u een aantal zaken te regelen en te overleggen (zoals bijvoorbeeld een goedkeuringscertificaat van een elektricien bij nieuwbouw). Houdt u er rekening mee dat alle aanvragen en communicatie in het Spaans gaat.

 

 1. Verzekeringen

Ook in Spanje wilt u zich beschermen tegen schaderisico’s. Bent u woningbezitter dan hebt u een opstal- en inboedelverzekering nodig.  Daarnaast is een aansprakelijkheidsverzekering noodzakelijk en een rechtsbijstandsverzekering aan te bevelen. Wij kennen de weg.

 

 1. Belastingen in Spanje

Als resident en/of woningbezitter krijgt u in Spanje met verschillende belastingen te maken. U betaalt inkomsten- en vermogensbelasting, maar ook gemeentelijke heffingen zoals Onroerend Goed belasting, Motorrijtuigenbelasting en Leges en Gemeentelijke belastingen. Alegria maakt u wegwijs in het Spaanse belastingsysteem en werkt samen met specialisten die u kunnen adviseren. Ook ondersteunen wij u bij vraagstukken omtrent belasting bij aankoop, bezit, verhuur en verkoop van vastgoed in Spanje. Indien u een fiscaal vertegenwoordiger nodig hebt in Spanje, dan regelen we dit voor u.

 

 1. Begeleiding bij andere vraagstukken

Door onze ervaring met en kennis over Spanje kunnen we u adviseren over en begeleiden bij de meest uiteenlopende vraagstukken, zoals:

 • Zoeken van scholen voor uw kinderen.
 • Wegwijs maken in de gezondheidszorg.
 • Verhuur van uw woning.
 • Belastingvraagstukken vertrek uit Nederland.
 • Andere vragen omtrent vestiging.

 

Alegria Vastgoed biedt u een all-inclusive emigratiepakket aan voor een vaste prijs. Hiermee nemen wij u alle werkzaamheden uit handen. Wilt u meer weten over emigreren naar Spanje, bel dan met 023 – 8200505 of mail naar info@grupo-alegria.nl voor een afspraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *